Całkowita powierzchnia zabudowy wynosi 5000 m2.
Zakład wyposażony jest w:
- Dwa niezależne tunele schładzania o możliwości schłodzenia 280 ton
surowca indyczego/dobę;
- Linię rozbiorową o wydajności do 120 ton na jednej
zmianie produkcyjnej;
- Powierzchnię magazynową umożliwiającą zmagazynowanie 300 ton
świeżego mięsa chłodzonego oraz 800 ton produktu mrożonego;
- Dwie zamrażarki płytowe o możliwości zamrożenia 2280 kg mięsa w
ciągu 2,5 godziny
- Trybownicę podudzia o możliwości wytrybowana 2400 sztuk/godzinę;
- Pakowaczki o wydajności pakowania 5000 kg mięsa/godzinę
- Systemy ERP do zarządzania stanami magazynowymi i pełną
identyfikowalnością;
- Kilka detektorów metalu do różnych rozmiarów produktu;
- Myjkę pojemników z układem suszenia o wydajności 1000 pojemników/
godzinę;
- Modułowe rozwiązania w śluzach sanitarnych, zapewniające utrzymanie
higieny przez pracowników.
Ciągle się rozwijamy, aby produkować zdrową i bezpieczną żywność oraz
sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających klientów.