TOP PRODUKT Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego "Doceń polskie"

Sierpień 2021

Lipcowa certyfikacja Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” zakończyła się sukcesem Zakładu Drobiarskiego Linodrób Kwiatkowscy Sp. J. Podczas audytu Tuszka indycza z jej oferty zdobyła maksymalne noty za smak, wygląd i stosunek ceny do jakości. Została uhonorowana certyfikatem jakości „Doceń polskie” i prestiżowym tytułem TOP PRODUKT dowodzącym jej najwyższej jakości. Jubileuszowa – 40. certyfikacja Programu odbyła się w dniu 28 lipca br. Członkowie Loży Ekspertów obradowali w Hotelu Centrum w Sosnowcu.

 

TOP PRODUKT dla Zakładu Drobiarskiego Linodrób Kwiatkowscy Sp. J!

W lipcowej edycji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” wzięło udział blisko sześćdziesięciu producentów żywności, który do oceny zgłosili ponad 130 produktów. Każdy z nich został poddany ocenie przez grono doświadczonych specjalistów wchodzących w skład Loży Ekspertów, którzy indywidualnie oceniali ich smak, wygląd oraz stosunek ceny do jakości. Po tytuł TOP PRODUKT sięgnęły wyłącznie wyróżniające się specjały, a warunkiem jego uzyskania było zdobycie maksymalnych not we wszystkich kategoriach. W gronie najlepszych znalazła się propozycja Zakładu Drobiarskiego Linodrób Kwiatkowscy Sp. J. Tuszka indycza. Sukces jest tym większy, że w ciągu dziesięciu lat funkcjonowania na rynku, godło „Doceń polskie” wpisało się na stałe w świadomość konsumentów, którzy darzą je zaufaniem i chętnie sięgają po oznaczone w ten sposób produkty. Mają bowiem pewność, że są one rekomendowane przez specjalistów, których opiniom można zaufać.

Kolejna ocena żywności w ramach Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” odbędzie się w październiku br.

***

Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, tworzący Lożę Ekspertów. Certyfikaty jakości są przyznawane na okres 24 miesięcy. Po upływie jego czasu producent, który nadal chce korzystać ze znaku „Doceń polskie” ponownie zgłasza nagrodzony wcześniej wyrób do oceny. Jeśli i tym razem zyska wymaganą regulaminem liczbę punktów, ważność Godła zostanie przedłużona na kolejny, dwuletni, okres.

***

Więcej informacji o programie i jego laureatach można uzyskać na stronie internetowej www.docenpolskie.pl i blogu: blog.docenpolskie.pl