Rok w nowym zakładzie

Luty 2021

Całkowita powierzchnia zabudowy wynosi 5000 m2.
Zakład wyposażony jest w:

  • Dwa niezależne tunele schładzania o możliwości schłodzenia 280 ton
    surowca indyczego/dobę;
  • Linię rozbiorową o wydajności  do 120 ton  na jednej
    zmianie produkcyjnej;
  • Powierzchnię magazynową umożliwiającą zmagazynowanie 300 ton
    świeżego mięsa chłodzonego oraz 800 ton produktu mrożonego;
  • Dwie zamrażarki płytowe o możliwości zamrożenia 2280 kg mięsa w
    ciągu 2,5 godziny
  • Trybownicę podudzia o możliwości wytrybowana  2400 sztuk/godzinę;
  • Pakowaczki o wydajności pakowania 5000 kg mięsa/godzinę
  • Systemy ERP do zarządzania stanami magazynowymi i pełną
    identyfikowalnością;
  • Kilka detektorów metalu do różnych rozmiarów produktu;
  • Myjkę pojemników z układem suszenia o wydajności 1000 pojemników/
    godzinę;
  • Modułowe rozwiązania w śluzach sanitarnych, zapewniające utrzymanie
    higieny przez pracowników.

Ciągle się rozwijamy, aby produkować zdrową i bezpieczną żywność oraz
sprostać oczekiwaniom najbardziej wymagających klientów.